המטבח הכפרי האהוב בישראל הפך אקלקטי יותר ויותר במרוצת השנים.
הסיבה שהטעם הישראלי מאד נוטה לסגנון העיצוב הכפרי היא החמימות שמשדר המטבח הכפרי, תחושת הביתיות שאותה אוהב הישראלי והנוסטלגיה שמספק סגנון עיצוב זה.
מטבח כפרי הוא מונח כללי שמכניס תחת כנפו סגנונות כמו המטבח האנגלי, מטבח הפרובאנס והמטבח הפשוט של האיכרים של פעם.
במרוצת השנים התפצח סגנון העיצוב הזה של המטבח הכפרי ונולדו לעולם מונחים כמו –
מטבח כפרי מודרני – מטבח שבסיסו כפרי עם נגיעות מודרניות.
מטבח כפרי לייט – מטבח שנוטה לכיוון המטבח הכפרי אך בנגיעות קלות של כפריות
מטבח אקלקטי – שמכיל כמה סגנונות עיצוב ואין לו צביון אחד.
התפתחותו זו של המטבח הכפרי נבעה מהרבה סיבות, בניהן השפעות ממעצבים בחו"ל, חומרים חדשים שנכנסו לשוק, עיצובים שיצאו מהקופסה, תעוזה עם צבעים והרצון למשהו שונה.
במטבחים כפריים של היום נראה מגמות כמו שימוש בצבעים שונים לארונות המטבח ולארונות האי, שילוב בין חומרים שונים כמו מוצרי חשמל מנירוסטה (כיאה למטבח מודרני) יחד עם עצים מלאים ועבים, הוספת מנגנונים מודרנים כמו דלתות הזזה וקלפות עם חזיתות כפריות.
המטבח הכפרי של היום בהחלט שייך לסגנון הכפרי אך המראה הכללי משדר קו נקי או להפך אקלקטיות של צבעים נועזים יותר ונועזים פחות.
השילוב בין חומרים, פרזולים ומנגנונים מודרניים לבין הסגנון הכפרי מובילים לתוצאה מעניינת ומרשימה.
הסגנון הכפרי משדר חמימות ורכות, וזאת רוצה מעצב המטבחים לשמר, יחד עם זאת, השילוב של נגיעות צבע עזות במינון נכון עם חומרים מגוונים ולפעמים גם קווים נקיים וסטריליים הפכו את אותו מטבח כפרי למשהו מעבר.
במטבח כפרי לייט יש הרבה מן הסגנון הכפרי אך ברכות שבאה לידי ביטוי בצבעוניות מונוכרומטית, חזיתות לא מעוטרות מידי, ושמירה על אלמנטים חמים כמו עץ מלא.
כמו שאומרים שהמטבח הוא לב הבית, הוא בהחלט משדר את טעמו של המזמין ומשקף בצורה כזו או אחרת את אופיו.
הצרכן הישראלי או שנאמר האזרח הישראלי הוא אדם חם, אוהב לארח, אוהב לעשות מעט "שואו" ולכן חשוב לו שהמטבח ידבר בשפתו, יסב תשומת ליבו של המבקר בו ויגרוף גם קצת מחמאות.
המטבח הישראלי שהוא מטבח משולב טעמים וסגנונות שהושפע מהמסורת היהודית, כור ההיתוך העדתי והמסורת הים-תיכונית, גם הוא משדר הרבה חום בטעמים שלו, בקומפוזיציה שלו ובהרגשה שלו.
וכך גם התפתחותו של המטבח הכפרי בישראל, הפיוז'ן שנוצר בין סגנונות העיצוב השונים, הרצון להתבלט ולעשות משהו אחר, והשמירה על החום, הביתיות והמסורת הולידו לעולם את המטבח הכפרי הישראלי.